početna / Novosti / 6. etapa „Tour of Croatia“ po prvi puta prolazi kroz Svetu Nedeljupovratak

6. etapa „Tour of Croatia“ po prvi puta prolazi kroz Svetu Nedelju

Pozivamo sugrađane da se pridruže u nedjelju, 23. travnja u 11.30 sati i podrže bicikliste na posljednjoj 6. etapi međunarodne biciklističke utrke "Tour of Croatia" koja po prvi puta prolazi kroz Svetu Nedelju kako bi zajedno doprinijeli ljepšoj i atraktivnijoj promociji Svete Nedelje.

6. etapa „Tour of Croatia“ po prvi puta prolazi kroz Svetu Nedelju

 

Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Sportska zajednica grada Svete Nedelje poziva sugrađane da se pridruže u nedjelju, 23. travnja u 11.30 sati i podrže bicikliste na posljednjoj 6. etapi međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“  koja po prvi puta prolazi kroz Svetu Nedelju kako bi zajedno doprinijeli ljepšoj i atraktivnijoj promociji Svete Nedelje.

 

Biciklisti prolaze sljedećim prometnicama:

1. Ulica dr. Franje Tuđmana (iz smjera Samobora do kružnog toka ispod župne crkve)

2. Svetonedeljska cesta (uz župnu crkvu Presvetog Trojstva) prema Kerestincu  

3. Kerestinečka cesta

 

Zbog snimanja iz zraka i izravnog prijenosa predlažemo okupljanje u Svetoj Nedelji na dvije lokacije do 11.30 sati:

 

1.  kod velikog kružnog toka u Ulici dr. F. Tuđmana ( ispod župne crkve Presvetog Trojstva)
2.  na Svetonedeljskoj cesti ( kod Osnovne škole Sveta Nedelja i raskrižju prema Kerestincu)

 

VAŽNA NAPOMENA: molimo zainteresirane sugrađane da dođu na navedene lokacije najkasnije do 11.30 sati jer će nakon navedenog vremena radi sigurnosnih mjera zbog prolaska biciklista policija za promet zatvoriti navedene prometnice.

 

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata– u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo tako da će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.

 

O biciklističkoj utrci „Tour of Croatia“

Treću godinu za redom održava se biciklistička utrka Tour of Croatia, od 18. do 23. travnja 2017. godine.

Organizatori najavljuju za ovu godinu još zahtjevniju utrku na kojoj će sudjelovati više od 20 timova, među kojima su i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Utrka prolazi kroz šest etapa na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Hrvatske.
 

Posljednja šesta etapa, duga 145 kilometara, održat će se i na području Zagrebačke županije. Start je u nedjelju, 23. travnja u Samoboru te se utrka dalje nastavlja kroz Svetu Nedelju, Mariju Bistricu i Sveti Ivan Zelinu. Završni krugovi održat će se u Zagrebu, cilj je Trg svetog Marka, gdje će se održati i proglašenje pobjednika.

 

Izvor: Tour of Croatia