početna / Lutajući reporter / Najbrži električni automobil na svijetu proizveden u Svetoj Nedeljipovratak

Najbrži električni automobil na svijetu proizveden u Svetoj Nedelji

Vrhunska kvaliteta bez kompromisa - to je geslo i premisa svih zamisli našeg sugrađanina inovatora Mate Rimca.

Vrhunska  kvaliteta  bez  kompromisa  -  to  je  geslo  i  premisa  svih  zamisli  našeg  sugrađanina inovatora Mate Rimca.
 

Rimčev električni M3, testna mula za Concept One, srušio je čak pet svjetskih rekorda. Zeleni BMW sa 600 KS do 100 na sat ubrza za samo 3,3 sekunde
Zeleni BMW sa 600 KS, koji do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde, postavio je pet svjetskih rekorda ubrzanja u kategoriji A, grupa VIII (električna vozila), klasa 3 (iznad 1000 kg) prema FIA-inoj kategorizaciji.
 

Mate Rimac Mladi inovator iz Svete Nedelje preradio je tzv. BMW kockicu u električni model i nazvao ga Rimac e-M3. Taj automobil nije bio samo klasičan automobil pretvoren u električni, već ujedno i sportski model koji bi mnoge nove jurilice ostavio iza sebe.
 

Novi Rimac Concept_One teži 1.650 kg i raspolaže energijom od 92 kWh, a to je dovoljno za domet od čak 600 km. Razvija nevjerojatnih 1.088 KS sa 3.800 Nm okretnog momenta. Ovako opremljen sprinta do 100 km/h za svega 2,8 sekunde uz maksimalnu brzinu od 305 km/h.
 

Proizvodnja ovog modela ograničena je na 8 komada, a isporuke kreću već 2013. godine. Svaki Concept One biti će prilagođen željama kupaca koji će neovisno o izboru boja ili tkanina dobiti pravo remek-djelo.

Objavljeno 30.11.2012.