Ribolov

Svetonedeljsko područje bogato je jezerima na kojima je razvijen športski ribolov.
Osim ribolova obale jezera idealna su za rekreaciju, vožnju biciklima, šetnje i obiteljske izlete.

Svetonedeljsko područje uz rijeku Savu bogato je jezerima  na kojima  je razvijen športski ribolov.
Najveća i najpoznatija jezera  nalaze se u Rakitju koja se prostiru na oko 210 ha površine, te jezera u Strmcu, jezero Orešje i Kerestinec.
O čistoći i uređenosti jezera brinu lokalna športska ribolovna društva koje vode brigu i o poribljavanju jezera prilikom čega sa pusti i do 20-ak  tona ribe godišnje.

Svetonedeljska jezera,poglavito ona u Rakitju, pa jezera u Strmcu,Orešju i Kerestincu ne privlače samo ribolovce rekreativce, već su mamac koji će zagristi i svaki pravi sportski ribolovac jer tu obitavaju kapitalni primjerci šarana,amura i ostalih vrsta riba. Na najatraktivnijoj lokaciji u Rakitju održavaju se i velika međunarodna natjecanja u sportskom ribolovu.


Sportski ribolov i ugodan boravak u lijepom prirodnom okruženju mamac je svakom rekreativnom ribiču, a užitak zna biti još veći kada se na udici nađu kapitalni primjerci riba kao što je šaran od 31,10 kg ulovljen na jezerima u Rakitju što je i zadnji rekord u Hrvatskoj. 
Velik broj trofeja i priznanja nalaze  se u ribičkim domovima koji se također mogu razgledati.

Zbog  kapitalnih primjeraka slatkovodnih riba,  jezera su privlačna ne samo domaćim nego i velikom broju stranih ribolovaca koji su česti gosti na našim jezerima.

Osim ribolova obale jezera idealna su za rekreaciju, vožnju biciklima, šetnje i obiteljske izlete.

Od turističkim manifestacija na jezeru Raktije održava se tradicionalna Svetonedeljska fišijada, a na jezeru Orešje "Gastro - etno i glazbeni festival "DRAGI NAŠ KAJ"